Your address will show here +12 34 56 78
ArtConceptDesign

TapeWorks | 3D

Tapeworks zijn genummerde en gesigneerde kunstwerken van schilderstape. De serie begon 2 dimensionaal (op papier) als 'Paperworks'. Geleidelijk aan kwam ik erachter dat de schilderstape me nog meer te bieden had. Hij bleek het papier helemaal niet nodig te hebben om tot vorm te komen en te spelen met structuur, licht en schaduw. Zo wees de tape me letterlijk de weg naar zijn bijzondere 3D wereld waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

In eerste instantie maakte ik werken met crèmekleurige schilderstape zoals we die allemaal kennen uit de bouwmarkt.Later ben ik gaan experimenteren met verschillende gekleurde tapes om uiteindelijk toch weer uit te komen bij het basismateriaal;de schildertapes of afplaktapes van Tesa® Masking Economy.

 

Net als bij de Paperworks werk ik met 'bouwstenen' in de vorm van een omgekeerd T, ter breedte van de tape.Het zijn als het ware kleine T-profielen. Door ze aan elkaar te bevestigen ontstaan 'modules' die samen weer uitgroeien tot 'luchtkamers of cellen', die op hun beurt weer een eigen 'organisme' vormen. Net als het leven zelf. Zoals de atomen uit het heelal de bouwstenen van ons lichaam zijn, zo zijn de T's de bouwstenen van mijn TapeWorks.

 

De Tapeworks krijgen een eigen karakter door de diverse structuren in combinatie met kleur en/of coating op waterbasis.

 

De Tapeworks zijn te koop in de webshop.

 


Tapeworks

Organisms made of masking tape

DATE:

2021

TAG:

#organisme #tape #tapeworks #organism #buildingstone #life #tesa #contemporaryart #art #light #schadow #artwork #artforsale